Video gezond eten voor je ogen

Iedereen weet dat wortels goed zijn voor de ogen. Deze kennis is in eerste instantie destijds echter niet zozeer gebaseerd op feiten, maar op een verzonnen verhaal. Tijdens de tweede wereldoorlog wilden de Britten niet dat de Duitsers erachter kwamen hoe geavanceerd hun radartechnologie was. Daarom slingereden ze het bericht de wereld in dat ze hun piloten veel wortels te eten gaven waardoor hun zicht enorm was verbeterd. Niet alleen de Duitsers trapten hierin, ook de Britse bevolking ging massaal wortels eten. Deze mythe leeft voort en wortel staat nog steeds bovenin de top 10 meest gegeten groenten in Engeland (Bron: Spits 16 januari 2012, ged.).

Dat oranje paprika wél bijzonder goed is voor de ogen is inmiddels aangetoond en door deze film “LMD & gezond eten voor je ogen” willen we daar graag aandacht aan schenken.

In deze video vertelt dokter Adrie de Winter, oogarts in het Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp en auteur van het boek "Gezond eten voor je ogen", waarom oranje paprika de oogaandoening leeftijd gebonden “macula degeneratie” tegengaat. Deze aandoening is een ouderdomsziekte van het centrale netvlies, waardoor de kwaliteit van het centrale zicht wordt aangetast.

Na deze uitleg door dokter de Winter  komt kok Raymond Groot in beeld. Raymond heeft zijn “keuken” in een oranje paprika kas geplaatst en laat zien dat oranje paprika niet alleen gezond is, maar vooral ook snel en gevarieerd kan worden bereid in heerlijke gerechten. Ideaal voor mensen met weinig tijd die toch gezond willen eten en voor kinderen die de zoete smaak erg lekker vinden.

 

 

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »