Toverpillen zijn niet de oplossing

Om de bijgekomen kilo’s kwijt te raken, heb ik mij laten overhalen om vermageringspillen te nemen. Gedurende 11 maanden lang nam ik 2 maal daags een pil en de kilo’s vlogen eraf tot het moment dat ik er mee stopte en ik alle kilo’s en er nog enkele bij aankwam. Al die moeite voor niets! (Bron: gezondheid.be)

Dit is helaas één van de vele teleurstellende verhalen over het gebruik van vermageringspillen. Overgewicht is een blijvend probleem en hier speelt de voedingsindustrie (of beter gezegd: de ‘vermageringsindustrie’) handig op in. Er zijn ontzettend veel pilletjes, drankjes, zalfjes en kuren ontwikkeld om snel en gemakkelijk al die overtollige kilo’s kwijt te raken. Wow, geef mij dan ook maar zo’n toverpil! Een pil tegen overgewicht, dat klinkt als een wereldoplossing toch?

Veel woorden, weinig daden

Toen ik zondagochtend op de bank televisie zat te kijken was-ie daar weer: de toverpil tegen overgewicht. De presentatrice straalt alsof ze voor 100% in het product gelooft. Goed, laat ik haar eens een kans geven. Ze praat breedvoerig over de effectieve stoffen in de vermageringspil en ik vraag me af: zijn er mensen die hier écht serieus naar luisteren? Zijn deze mensen naïef? Totaal niet. Als je al jaren worstelt om af te vallen en er komt een witte glimlach op de televisie je vertellen dat overgewicht met één pil te verhelpen is, dan zou ik ook luisteren. Toch is het jammer dat zo veel mensen hierin trappen, alleen al vanwege het feit dat ze na het gebruik van deze peperdure pillen alsnog niet het aantal kilo’s kwijt zijn geraakt waar ze op hoopten. De pillen kunnen eventueel ondersteunend werken bij een dieet maar zullen niet al je vet verbranden. Daarnaast kunnen afslankproducten op de lange termijn allerlei ernstige bijwerkingen hebben zoals hart- en longaandoeningen, depressie en/of angstaanvallen.

Als het al zou werken…

Het is moeilijk in te schatten wat je wel en niet moet geloven van wat je hoort en/of leest. Presentatoren en internetsites kunnen verhalen over vermageringspillen namelijk mooi brengen. Maar als je op het punt staat iets aan te schaffen, stel jezelf dan de vraag: als dit product zou werken, waarom gebruikt heel Nederland dit dan niet?

Hoe moet het dan wel, als vermageringspillen worden afgeraden? De sleutel tot een gezond gewicht waarbij de kilo’s die je bent afgevallen niet meer terugkomen, is een permanente verandering in je leefstijl. Dit betekent dat er gezonde keuzes moeten worden gemaakt en ook regelmatig bewegen is hierbij nodig. Het is een gevecht om de oude en ongezonde leefgewoontes voorgoed kwijt te raken, maar het resultaat zal het waard zijn!

 

Laatste nieuws & blogs

Nieuws

Train jouw buik!

Gewichtheffen, sprinten, kogelstoten, fitness en ga zo maar door. Prestaties spelen hierbij vaak een grote rol. Om een betere prestatie te krijgen, is er best

Lees verder »
Blog

Hersenen en voeding

Je hersenen gebruiken meer energie dan elk ander orgaan in je lichaam. Van iedere hap eten die we eten gaat 20% van de energie naar

Lees verder »
Blog

Histamine intolerantie

In de praktijk zie ik veel cliënten met maag-darm problemen en andere diverse klachten. Een deel hiervan blijkt histamine intolerantie te hebben en reageert heel

Lees verder »