Snel, gezond en betaalbaar eten, dat kan!

Gezond eten kan lastig zijn in tijden dat je het druk hebt, veel stress ervaart of misschien wel erg op je portemonnee moet letten. Hoeveel tijd ben jij kwijt als je voor het gezin de boodschappen haalt? Wat geef jij wekelijks uit aan de boodschappen?

We denken dat we gezond eten
Veel mensen denken dat ze gezond eten, maar de werkelijkheid valt tegen. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedselcomsumptie peiling blijkt dat 9 van de 10 Nederlanders te veel verzadigd vet binnen krijgen. Ook onze groente- en fruitinname zijn nog steeds veel te laag.

Weten en doen
Het verschil zit hem in weten en doen. Veel cliënten hoef ik niet te vertellen wat gezonde voeding is. Zij ervaren meer steun bij de praktische invulling: Hoe ga ik dit eigenlijk doen?! Misschien dat de volgende tips je al wat op weg kunnen helpen.

Weinig tijd?
• Kook de porties dubbel voor de volgende dag of voor in de diepvries;
• Kies voor voorgesneden (diepvries) groenten en eventueel voorgeschilde aardappelen;
• Wees niet te streng voor jezelf: een groentenomelet met een volkoren pistolet of een gebakken ei met een gevulde groentensoep is ook een prima  maaltijd;
• Kooktip: maak van gehakt, veel gesneden groenten en gepureerde tomatenpuree een hele grote pan spaghettisaus. Verdeel de saus over Tupperwarebakjes en vries deze in. Handig, nu alleen de pasta nog koken als je thuis komt en klaar!
• Weleens gedacht aan verse pompoensoep of courgettesoep? Koken, pureren en een beetje bouillonkruiden toevoegen. Investeren in een grote soeppan is hierbij geen overbodige luxe. Ook soep is ideaal om in te vriezen.
• Is het bezorgen van de boodschappen misschien een idee? Niet goedkoop, maar je zult merken dat je niet wordt verleid tot extra’s en de 2 halen 1 betalen acties staan overzichtelijk op je beeldscherm.

Letten op de kleintjes?
• Koop groenten van het seizoen, deze zijn doorgaans veel goedkoper (en smaakvoller);
• Kies vaker voor aardappelen op het menu, voedzaam en betaalbaar;
• Neem voldoende mee voor onderweg, zo voorkom je lekkere trek en word je niet verleid door dure kraampjes;
• Wist je dat de LIDL volgens de consumentenbond het best scoort op groenten en fruit?
• Noteer eens in een kasboekje de kosten van de weekboodschappen. Zijn er misschien dingen die toch anders kunnen?

Wil je meer weten over gezonde voeding? Onze diëtisten vertellen je graag meer. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. De begeleiding van de dietist valt volledig binnen de vergoeding van ons basispakket.

Voedingsadviesbureau De Winter, tel: 023-5573344

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »