slank de zomer in

De lente is al lekker op weg en dat is te merken. Bij Voedingsadviesbureau De Winter staat de telefoon roodgloeiend als het zonnetje weer gaat schijnen. Iedereen die nog wat kilootjes kwijt wil raken voor de zomer voelt de tijd dringen.

Er zijn verschillende methodes om af te vallen. Dr. Frank is nog niet uit of er staat alweer een nieuwe dieetgoeroe op de stoep. Het probleem? “Ik weet wel wat ik moet doen, maar het is zo moeilijk vol te houden.” Begrijpelijk, want een dieet vraagt om een drastische aanpassing van je eetpatroon. En dat krijg je niet een-twee-drie voor elkaar.

Voedingsadviesbureau De Winter staat dan ook voor een andere, veel minder drastische methode. Een dieetadvies moet haalbaar zijn. Zo is nooit meer brood eten op de lange termijn niet vol te houden en zorgt tevens voor tekorten in je voedingspatroon. Je valt misschien snel af, maar de kans is groot dat de kilo’s er daarna dubbel en dwars weer bijkomen (het ‘jojo-effect’).

De gesprekken met de diëtist van Voedingsadviesbureau De Winter gaan niet per se over wat je wel en niet mag eten. Het voedingspatroon hangt namelijk sterk samen met iemands dagelijkse gewoontes en de situatie thuis. Verandering van eetgedrag moet op een manier gaan die in te passen is in het dagelijkse leven. Dat kost tijd. Er gaat maar liefst een jaar overheen voordat gezond eten echt een gewoonte is geworden als tandenpoetsen of afwassen. Maar het resultaat is verbluffend. Want omdat het nieuwe eetpatroon realistisch is, blijf je op gewicht.

Om voor de zomer nog kilo’s kwijt te raken is het volgens de diëtisten zeker niet te laat. Gezond afvallen gaat met ongeveer een halve kilo per week. Wie doorzet is voor de zomer minimaal 6 kilo kwijt. Meestal gaan de eerste kilo’s nog sneller is onze ervaring. Een goed voedingsadvies blijft natuurlijk maatwerk, dus geen standaard dieet maar een persoonlijk plan zodat het voor iedereen kan werken.

De diëtisten in de praktijk begeleiden veel cliënten die willen of moeten afvallen. Maar mensen komen ook vaak met heel andere vragen of problemen. Diëtistische behandeling wordt ook zonder verwijzing van een arts vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Onze diëtisten vertellen je graag meer. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.

Laatste nieuws & blogs

Nieuws

Train jouw buik!

Gewichtheffen, sprinten, kogelstoten, fitness en ga zo maar door. Prestaties spelen hierbij vaak een grote rol. Om een betere prestatie te krijgen, is er best

Lees verder »
Blog

Hersenen en voeding

Je hersenen gebruiken meer energie dan elk ander orgaan in je lichaam. Van iedere hap eten die we eten gaat 20% van de energie naar

Lees verder »
Blog

Histamine intolerantie

In de praktijk zie ik veel cliënten met maag-darm problemen en andere diverse klachten. Een deel hiervan blijkt histamine intolerantie te hebben en reageert heel

Lees verder »