Zorg en Zekerheid investeert in de gezondheid en welzijn van haar
verzekerden maar ook in die van haar medewerkers. Daarom organiseert zij veel activiteiten om medische klachten te voorkomen.

In januari 2014 werd daarom onder andere de mogelijkheid geboden om een cursus te volgen via Dietistenpraktijk Voedingsadviesbureau De Winter

Een aantal medewerkers had de wens om geadviseerd te worden over een gezond voedingspatroon en wilde graag afvallen. Na een zorgvuldige
selectie uit diverse diëtistepraktijken kwamen we uit bij de praktijk van Anne Mesman- de Winter, dietist en eigenaar van Voedingsadviesbureau De Winter.

De aanpak  van de dietisten uit deze praktijk sloot aan bij de wensen van onze werknemers, nl. het aanleren van een gezond voedingspatroon en bewustwording met betrekking tot onze eet- en beweeggewoontes.Iedereen hoopte hiermee natuurlijk wat kilo’s af te vallen.

Maaike van Rijn, diëtiste en collega van Anne Mesman-de Winter kwam onze medewerkers begeleiden. Na een intakegesprek werd er samen met Maaike een plan van aanpak gemaakt. Wekelijks kwamen we bijeen en de pondjes vlogen eraf. Tussentijdse opdrachten (nadenken over extra beweegmomenten, van te voren plannen maken hoe te handelen op een feestje maar ook informatie tot ons nemen over gezonde voeding) maakten deel uit van de aanpak. En… het werkte! Na 8 weken was ik bijna 4 kilo afgevallen! Mijn collega viel zelfs 5,5 kilo af. Het leuke was dat we met verschillende collega’s hetzelfde traject doorliepen. Zo hadden we ook steun aan elkaar en de tips vlogen over en weer. Al met al een geslaagd traject!

Helene Filemon
Coördinator Preventie&Verzuim
Zorg en Zekerheid