Marije de Vries: Casemanager bij Nissan Motor Parts Center B.V.

Nissan is een High Performance bedrijf. Constante verbetering van onze processen en producten, duidelijke doelen en een goed gestoomlijnde organisatie zijn daar kenmerken van. Maar even zo belangrijk is de betrokkenheid van onze medewerkers. Nissan streeft ernaar om een omgeving te creeren waar je erkenning en waardering krijgt voor je betrokkenheid. High performence medewerkers werken optimaal als welzijn op fysiek en emotioneel niveau gewaarborgd is. Welzijn bij Nissan is: Well Being @Nissan.

Logo Nissan

Gezondheid op de werkvloer

Een van de speerpunten van ons Well Being programma is gezondheid. Gezondheid op het werk is over de jaren heen steeds belangrijker geworden. De belangrijkste oorzaak voor ziekteverzuim van medewerkers ligt niet enkel in griep of een blessure. Overgewicht en de uitgestelde pensioenleeftijd, waardoor mederwerkers langer moeten werken, zijn ook belangrijke redenen voor Nissan om aandacht te schenken aan een gezonde werkomgeving. Omdat gezondheid verder gaat dan alleen de werkomgeving en om gemotiveerde, gezonde medewerkers te behouden biedt Nissan onder andere een voedingstraject bij de dietist aan. Wij hebben gekozen voor Anne Mesman –de Winter van Voedingsadvies bureau De Winter.

Persoonlijke begeleiding voor de medewerkers

Dit traject werd in september 2014 als pilot aangeboden aan medewerkers van 55 jaar en ouder die naar aanleiding van het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) een te hoog BMI  bleken te hebben.  De medewerkers, die vrijwillig deelnamen, kregen iedere maand  over de periode van 5 maanden een afspraak  met Anne op de locatie bij Nissan.
Tijdens het intake gesprek werden persoonlijke doelen bepaald en in de individuele vervolg bijeenkomsten werden medewerkers ondersteund bij het realiseren van hun persoonlijke doelstelling.
Het voedingstraject werd zeer positief ontvangen. Totaal zijn we met 17 medewerkers meer dan 50 kg afgevallen! Een van onze medewerkers is tijdens dit trajecht zelfs meer dan 10 kg afgevallen! Uiteindelijk gaat het niet alleen om de kilo’s die je afvalt, maar dat je een gezonde en bewust leefpatroon hebt, welke je kunt volhouden op de lange termijn. Een aantal hadden misschien in kilo’s geen  zichtbaar resultaat, maar lieten op de weegschaal wel een duidelijke daling in vetpercentage zien.
Vanwege het succes starten we dit jaar, voor alle medewerkers, met een voedingstraject bij Anne!

Marije de Vries, Casemanager bij Nissan Motor Parts Center B.V.  (Het auto onderdelen magazijn van Nissan)