Nieuw! Cursus Mindful eten

Voedingsadviesbureau De Winter en Praktijk BalanSanté organiseren samen de cursus mindful eten.

Voor mensen die bewuster met hun eetgewoontes willen omgaan.

Wil jij ook  graag op een bewuste en gezonde manier met eten omgaan? Mindfulness kan hier veel voor beteken. Je kunt met mindfulness in het hier en nu bent zonder te oordelen. Door verschillende oefeningen leer je je bewust te worden van je gewoontepatronen zonder hierover te oordelen. Je leert ongezonde eetgewoontes (automatische piloten) te doorbreken en eet bewuster en met aandacht en daarmee geniet je meer (van eten).

Het doel van de training

  •     Zelfvertrouwen en zelfwaardering
  •     Bewust wording van lijf en geest én eetgewoontes
  •     Automatismen doorbreken.

Inhoud

We oefenen om met de volle aandacht aanwezig te zijn. Zonder oordeel en zonder iets te negeren. Hierdoor wordt je bewust dat negatieve gedachten of gedachten over eten alleen maar gedachten zijn. Geen feiten. Ze zijn er even, blijven even hangen en lossen weer op. Anne de Winter verzorgt tijdens deze training 2 mindful eten workshops. Je leert meer over je eigen eetgedrag en komt meer te weten over wat voor type eter je bent. Ben je een emotionele eter, een lijngerichte eter of misschien wel meer gericht op externe prikkels? Een goed voedingsadvies bestaat niet alleen uit advies over wat we moeten eten, maar ook coaching over hoe we dit moeten aanpakken. Merel Gerrits verzorgt de Mindfulness begeleiding en je leer theorie en we gaan uiteraard oefenen.

Inhoud:

  •     Meditatie en Mindfulness oefeningen
  •     Mindfulness eten.
  •     Mindful eten workshops
  •     Coaching Eetgedrag

Voor wie?

Mindful eten is voor iedereen die bewust met eetgewoontes wil omgaan en graag kennis maakt met Mindfulness. (Om de training Mindful eten te volgen hoef je niet een probleem te hebben met eten en/of overgewicht (ondergewicht).

Trainers:

Anne Mesman-de Winter is diëtist en praktijkcoördinator van Voedingsadviesbureau De Winter

Merel Gerrits is Psycholoog en Mindfulness trainer en de oprichter van praktijk balanSanté.

Data:

4 donderdag avonden van 19.30 uur – 21.30 uur
Data: 5 maart, 12 maart en 19 maart  en 25 maart 2015.

Waar:

De cursus vindt plaats bij Rozen & Radijs in Burgerveen.

Kosten:

€ 195,-  en werkboek, luisteroefeningen, koffie en thee

De training is alleen in zijn geheel te volgen. Soms vergoeden zorgverzekeraars deze training. U kunt dit navragen bij uw verzekering.  Een verwijsbrief van uw huisarts is niet nodig.

Aanmelden:

Bij interesse kunt u contact opnemen met  Anne via anne@dewinter.nl.  Wilt u in uw mail ook uw telefoonnummer vermelden? Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »