Na de zomer weer nieuw programma Family fit, iets voor jou?

Na de zomervakantie starten in Haarlemmermeer (28-10), Heemstede en Zandvoort (30-10) nieuwe groepen Family Fit.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je licht tot ernstig overgewicht? Meld je dan nu aan voor Family Fit en leer in 9 maanden een gezonde, sportieve leefstijl aan en dring jouw overgewicht terug. Dankzij subsidie vanuit de Sportimpuls (ZonMW) nu voor slechts € 30 per maand (normale prijs € 270 per maand). Grijp deze kans!

Kennismaken

Family Fit! start met een kennismakingsgesprek. Samen met professionals van de Opvoedpoli en Voedingsadviesbureau de Winter ga je in gesprek over jouw huidige situatie en over jouw persoonlijke doel met betrekking tot een gezonde en sportieve leefstijl. Na het kennismakingsgesprek gaat het programma verder in vier verschillende onderdelen.

1. Weerbaarheidstraining

Het onderdeel Mentale Weerbaarheid is ontwikkeld door sport- en prestatiepsycholoog drs. Jan Sleijfer (1969). Jan begeleid sporters die zich mentaal voorbereiden op de olympische spelen, traint de mentale kracht van politieagenten en doceert krijgskunst aan de hogeschool van Amsterdam.
Binnen FamilyFit krijg je van deze topdocent acht bijeenkomsten van 90 minuten, vol met denk-, voel- en doe-oefeningen. Als rode draad door het programma loopt Mindboxing®. Deelnemers leren met bokshandschoenen aan om te gaan met winnen en verliezen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kinderen na afloop (1) hun concentratievermogen significant verbeteren, meer (2) zelfvertrouwen, (3) controle van emoties en (4) zelfcontrole hebben en dat ze zich (5) minder zorgen maken over eigen prestaties.

2. Bijeenkomsten over voeding en gedrag

Voedingsadviesbureau de Winter en de Opvoedpoli organiseren binnen Family Fit de bijeenkomsten over voeding en gedrag. Deze bijeenkomsten zijn er met name voor jou, maar ook je ouders/verzorgers kunnen zo nu en dan uitgenodigd worden. Op een leuke manier leer je vanalles over gezonde voeding en hoe lekker dit kan zijn.

3. Fitness en groepsfitness

Na de mentale weerbaarheidstrainingen volgt een gevarieerd en uitdagend fitnessprogramma. Samen met de andere deelnemers ga jij fitnessen op de verschillende apparaten in de sportschool en volg je verschillende groepslessen. Voor Haarlemmermeer worden deze lessen georganiseerd bij Dynamic Family Sport in Hoofddorp en voor Heemstede en Zandvoort bij FM Health Club in Heemstede.

4. Sportoriëntatie lessen

Na afloop van de fitnesslessen ben jij er klaar voor om nog veel meer sporten uit te proberen. Je mag zelf aangeven wat je leuk lijkt, dan plant Sportservice de sport voor je in. Samen met de andere deelnemers maak je kennis met verschillende sporten die gegeven worden door een professionele trainer van een sportvereniging bij jou in de buurt. Misschien zit er wel iets tussen wat heel goed bij je past!

Kortom, Family Fit is een compleet programma. Ben jij enthousiast geworden? Meld je dan aan bij Joyce Möhringer van Sportservice Haarlemmermeer. Stuur een e-mail naar info@familyfit.nu 
Ook voor meer informatie kun je contact opnemen.

Het programma is een samenwerking tussen veel verschillende professionals. Zowel Voedingsadviesbureau de Winter, de Opvoedpoli, Keiko The Performance Company, Dynamic Family Sport, FM Health, Sportservice Haarlemmermeer als Sportservice Heemstede-Zandvoort zijn partner in dit programma.

Laatste nieuws & blogs

Nieuws

Train jouw buik!

Gewichtheffen, sprinten, kogelstoten, fitness en ga zo maar door. Prestaties spelen hierbij vaak een grote rol. Om een betere prestatie te krijgen, is er best

Lees verder »
Blog

Hersenen en voeding

Je hersenen gebruiken meer energie dan elk ander orgaan in je lichaam. Van iedere hap eten die we eten gaat 20% van de energie naar

Lees verder »
Blog

Histamine intolerantie

In de praktijk zie ik veel cliënten met maag-darm problemen en andere diverse klachten. Een deel hiervan blijkt histamine intolerantie te hebben en reageert heel

Lees verder »