Suzanne van der Horst

Suzannevanderhorst

Specialisaties

Suzanne van der Horst helpt je met haar expertise graag bij:

Locaties

Suzanne van der Horst is sinds 2022 werkzaam als diëtist in opleiding bij bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Bijna diëtist

Hallo, ik ben Suzanne van der Horst, 36 jaar en woon met mijn gezin in Halsteren (bij Bergen op Zoom). Ik mag de komende vijf maanden stagelopen bij Voedingsadviesbureau De Winter onder begeleiding van Angela. De paramedische stage is het laatste onderdeel van de deeltijdstudie Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Hierna zou ik dan ook graag als diëtist aan de slag gaan! Naast mijn stage werk ik parttime als belangenbehartiger bij Weet, de Nederlandse patiëntenvereniging voor eetstoornissen.

Eetstoornissen

Eetstoornissen zijn binnen de diëtetiek tevens mijn interessegebied.  Zo’n 17 jaar geleden heb ik zelf een aantal jaren te maken gehad met Anorexia en later met Boulimia. Bij Stichting JIJ, een zelfhulporganisatie voor mensen met eetproblemen waar ik diëtist Angela heb leren kennen, heb ik mijn ervaring kunnen om- en inzetten tot ervaringsdeskundigheid. Ik coach cliënten op het gebied van voeding en vooral hun gevoelens en gedachten hier omheen.

Ik maak hierbij graag gebruik van motiverende gesprekstechnieken en vind het ontstaan van een vertrouwensband het mooiste wat er is. Ruimte voor verbinding en minder weerstand binnen het zoeken naar een passender eetpatroon. 

Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en ben erg dankbaar voor deze kans. Heel graag tot binnenkort!