Sigourney Meijer

Foto Sigourney Meijer

Specialisaties

Sigourney Meijer helpt je met haar expertise graag bij:

Locaties

Sigourney Meijer (1991) is sinds 2020 werkzaam als diëtist bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Als diëtist vind ik het samenwerken met de cliënt en het meedenken naar mogelijkheden ontzettend gaaf!

Sigourney

Samenwerken

Het is fijn en handig een band te hebben met de cliënt, zodat de samenwerking tijdens de behandeling goed verloopt. Het aanpassen van een eetpatroon en/of de leefstijl kost namelijk energie en vergt vertrouwen in de ander. Vaak zie ik cliënten die ‘bang’ zijn voor de diëtist. Angstig dat ze niks meer mogen. Dit is niet nodig! Ik kijk juist, samen met jou, naar wat wel kan en mag. Meedenken, samenwerken en kijken naar mogelijkheden is waar ik voor sta. Daarnaast draait het niet om het volgen van een streng dieet, maar passen we je eetpatroon en leefstijl stap voor stap aan. Dit met als doel: een manier van leven creëren dat bij je past en je gezondheid verbeterd.

Veelzijdig

Voeding is ontzettend veelzijdig, net als het beroep diëtetiek. Tijdens mijn opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik veel kennis opgedaan over voeding in relatie tot (lichamelijke) gezondheid en ziekte. Daarbij heb ik mij verdiept in jonge kinderen en de opvoedpraktijken van hun ouders, etikettering en voedselveiligheid en heb ik mijn product- en receptkennis verbreed. Ik sta dan ook graag in de keuken en bedenk regelmatig nieuwe recepturen, wat ik deel mijn cliënten. In welke situatie je ook bevindt, ik zet mijn veelzijdige kennis in om jou te helpen.

Affiniteit met ouderenzorg

Omdat de opleiding Voeding & Diëtetiek zo veelzijdig was, help ik graag verschillende doelgroepen. Zo begeleid ik cliënten bij het afvallen of help ik cliënten met het onder controle houden van hun bloedsuikerspiegel bij diabetes. De afwisseling in mijn werk maakt elke werkdag uitdagend en leuk. Momenteel specialiseer ik mij in oncologie en ouderenzorg.