Nora Kruppa

Nora Kruppa (1991) is sinds 2022 werkzaam als diëtist bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Als diëtist wil ik vooral mensen helpen met het behalen van hun doelen: gezonder worden terwijl ze van eten én hun leven blijven genieten.

Coeliakie

Voeding speelde altijd een belangrijke rol in mijn leven: van jongs af aan stond ik graag in de keuken en vond ik het leuk om voor mensen te koken. Hiernaast ben ik 20 jaar geleden gediagnosticeerd met coeliakie (gluten intolerantie), waardoor ik de uitdagingen van het volgen van een strikt dieet zelf heb meegemaakt. Ik heb niet alleen geleerd hoe je recepten kan aanpassen aan specifieke behoeften en situaties, maar ook hoeveel een passende, geschikte en gezonde voeding voor je gezondheid en welzijn kan betekenen. Daarom vind ik het in mijn werk zeer belangrijk om met cliënten mee te denken hoe ze mijn adviezen eigen kunnen maken.

Kinderdiëtetiek & maag-darmklachten

Bij het afstuderen lag mijn focus voornamelijk op kinderdiëtetiek: gezonde voeding voor verschillende leeftijden, kritische eters, het bereiken van een gezond gewicht en hoe ouders en kinderen samen kunnen werken aan gezondere gewoontes. Sinds de geboorte van mijn dochter in 2020 heb ik me verder verdiept in dit onderwerp.

Naast kinderdiëtetiek heb ik een speciale interesse voor maag- en darmklachten, het FODMAP-dieet, en zowel duurzame als vegetarische voeding. Je kunt bij mij ook terecht met een afvalwens, een te hoge cholesterol of bloeddruk, diabetes type 2 of ondergewicht. Ik hoor heel graag wat je doelen en uitdagingen zijn en wat ik voor je kan betekenen.