Laura van Dijk

Laura van Dijk (1995) is sinds 2020 werkzaam als diëtist en leefstijlcoach bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Het probleem waartegen jij nu aanloopt hangt niet alleen af van voeding. Ook beweging, slaap, stress, jouw gedachten (mindset) en gedrag/gewoontes hebben hier invloed op.

Laura

Jouw lichaam is prachtig en complex tegelijk

Sinds de eerste biologielessen op de middelbare school was ik om: wat is ons lichaam toch prachtig en tegelijkertijd ontzettend complex. Organen, hormonen, lichaamscellen (en ga maar zo door) werken nauw met elkaar samen om je lijf sterk en gezond te houden. Er bestaat een kans dat je lichaam uit balans raakt, waardoor deze samenwerkingen minder soepel verlopen. Het lichaam geeft hiervoor verschillende signalen. Denk bijvoorbeeld aan dorst en het vaak naar de wc gaan bij diabetes type 2 of diarree, buikpijn en winderigheid bij lactose-intolerantie. Hoewel medicatie veel van onze lichamelijke klachten vermindert en ziekten geneest, lost het niet altijd het inwendige probleem op. In veel gevallen verbetert voedzame/gezonde voeding de balans in je lichaam.

Je leefstijl aanpassen: dat doe je niet 'even'

Werken aan je gezondheid is werken aan je gehele leefstijl. Het probleem waartegen jij nu aanloopt hangt niet alleen af van voeding. Ook beweging, slaap, stress, jouw gedachten (mindset) en gedrag/gewoontes hebben hier invloed op. Tijdens de consulten behandel ik dan ook deze zes pijlers in (kleine) stappen. Je leefstijl in één keer volledig omgooien is vaak niet haalbaar op de lange termijn en in mijn ogen zeker niet nodig. Zie het zo: je huidige levenswijze en gewoontes zijn toch ook niet in één nacht en dag aan komen waaien? Daarom werk ik samen met jou stapsgewijs aan een leefpatroon die bij jou past. Hierdoor verander jij je gedrag, heeft dit een positief effect op de gezondheid van je lichaam, ervaar je minder terugvallen naar je oude leefstijl en zie je een blijvend resultaat.

Open en niet oordelend

Regelmatig hoor ik van cliënten dat ze met tegenzin naar een diëtist gaan. Angstig voor een (te) streng dieetadvies. Het ‘niks meer mogen’ is bij mij zeker niet aan de orde. Ik voorzie jou van een voedingsadvies dat aansluit bij jouw wensen en behoeften, geef je praktische handvatten mee en check altijd of het advies en/of handvatten voor jou ‘goed’ voelen. Als persoon (en dus zeker als diëtist) ben ik open, (ver)oordeel ik niet snel en luister ik graag naar je verhaal. Een behandeling bij mij als diëtist doe je niet alleen: het is teamwork. Ik ben graag jouw coach en stok achter de deur. En als het moet een luisterend oor. Iedereen draagt een vuurtje in zich waardoor mensen stralen, bloeien en groeien. Ik ben dan ook dankbaar met dit beroep dat ik mensen mag helpen met het vinden van dat vuurtje, waardoor ze beter voor zichzelf, en daardoor automatisch, voor hun lichaam gaan zorgen. M’n levensquote is dan ook: find your sparkle and choose to shine.