Hélène Kooijman

Hélène Kooijman (1994) is sinds 2021 werkzaam als diëtist bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Bij een gezonde leefstijl is er ook ruimte voor genietmomentjes

Als diëtist vind ik het belangrijk om samen te kijken naar een oplossing voor jouw vraag. Daarbij zeg ik niet wat je ‘moet’ doen, maar kijken we dus samen naar een passend advies. Door kleine doelen te stellen blijft het haalbaar en kom je zo stap voor stap dichter bij het grotere einddoel. 

Passie voor kinderen

Voorafgaand én tijdens mijn studie Voeding en Diëtetiek was ik werkzaam binnen de kinderopvang (verschillende groepen). Vanuit dit beroep is mijn interesse ontstaan voor kinderen en voeding. Bij het afstuderen lag de focus voornamelijk bij kinderdiëtetiek. Kinderen zijn heel eerlijk en kun je gemakkelijk nieuwe gewoontes aanleren. Juist in hun kindertijd! In de toekomst wil ik mij nog meer verdiepen in gezondheid, voeding én kinderen. 

Diversiteit

Op mijn spreekuur zie ik mensen met uiteenlopende hulpvragen. Diversiteit komt dagelijks voor. Van overgewicht tot ondergewicht en van diabetes tot prikkelbare darmen. Mijn doel? Mensen helpen bij een gezonde leefstijl en juist niet lijngericht te werk gaan (eetregels en beperkingen). Bij een gezonde leefstijl is er altijd ruimte voor een genietmomentje; het gaat om de verhouding! Ik hoop mensen hiermee te kunnen motiveren en stimuleren om betere keuzes te maken, ook op de lange termijn.