Cilia Driessen

Cilia Driessen (1993) is sinds 2016 werkzaam als diëtist bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Een klik tussen de cliënt en diëtist heeft een positief effect op de behandeling.

Cilia

Kinderdiëtist

Met veel plezier ben ik mij de afgelopen jaren gaan specialiseren in het begeleiden van kinderen. Hiervoor heb ik de post HBO-opleiding Kindervoeding & Kinderdiëtetiek gevolgd én afgerond. Het is onwijs leuk om samen met een kind, hoe jong ze ook zijn, op zoek te naar mogelijkheden en oplossingen. Of het nu gaat om een moeilijke eter (picky eater), een topsporter(tje) of het behalen van een gezond gewicht bij onder- of overgewicht. Met welk doel of reden hij/zij ook voor mij zit, vaak vindt een kind een afspraak bij de diëtist spannend. Toch probeer ik van elk gesprek iets leuks te maken: als de focus ligt op het behalen van een gezond gewicht, is het bijvoorbeeld niet leuk om te horen dat al het lekkers verboden is! Ikzelf eet notabene ook graag een ijsje op zonnige dagen. Samen  met het kind en zijn/haar ouders kijk ik naar wat wel kan. Samen maken we haalbare doelen, waarbij wij ons allen prettig voelen. 

Passie voor sport

Naast Kinderdiëtetiek interesseert mij de wereld van sport en voeding. Zelf ben ik groot liefhebber van fitness (met name krachttraining). Ik ben van mening dat het nastreven van een gezond eetpatroon (dieet) in combinatie met onvoldoende beweging, het lichaam niet optimaal kan stimuleren om het gewicht én sportprestaties te verbeteren. Daarom is het van belang dat wanneer een cliënt begint met sporten, er wordt besproken welke voedingsmiddelen het beste voor en na de training genomen kunnen worden.

De combinatie van kinderdiëtist en mijn passie voor sport is goed terug te vinden in twee onwijs leuke beweegprogramma’s van Sportservice Haarlemmermeer: Fit4LifeKids en FamilyFit. Hierbij ben ik  aangesloten als diëtiste, in samenwerking met een kindercoach, sportleraar, fysiologe en een psychologe. Binnen de groepen organiseer ik kookworkshops en ouderbijeenkomsten, allen gericht om de kinderen kennis te laten maken met gezonde voeding. Plezier en duurzaamheid staat hierbij voorop.

Een klik is heel belangrijk

Naast kinderen, begeleid ik ook (jong)volwassenen en ouderen. Bijvoorbeeld met hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol, diabetes mellitus 2, overgewicht of onbedoeld gewichtsverlies. Ik vind het belangrijk dat er een goede klik is tussen mij en de cliënt. Dit versterkt de vertrouwensband en heeft een positief effect op de behandeling. Uiteindelijk moet iemand het zelf doen, maar om iemand hierbij te mogen helpen vind ik super!