Cilia Driessen

Cilia Driessen (1993) is sinds 2016 werkzaam als diëtist bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Een klik tussen de cliënt en diëtist heeft een positief effect op de behandeling.

Kinderdiëtist

Met veel plezier ben ik mij de afgelopen jaren gaan specialiseren in het begeleiden van kinderen. Ik zie kinderen van alle leeftijden op mijn consult: van pas geboren tot jongvolwassenen.  Het is onwijs leuk om samen met ouders en kind, hoe jong ze ook zijn, op zoek te naar mogelijkheden en oplossingen. Of het nu gaat om een moeilijke eter (picky eater), een topsporter(tje) of het behalen van een gezond gewicht bij onder- of overgewicht.

Voor een kind kan het best spannend zijn om voor de eerste keer naar de diëtist te gaan. Samen met het kind en zijn/haar ouders kijk ik naar wat wel kan in plaats van wat allemaal ‘verboden’ is. Als de focus ligt op het behalen van een gezond gewicht, is het bijvoorbeeld niet leuk om te horen dat al het lekkers verboden is! Ikzelf eet notabene ook graag een ijsje op zonnige dagen. Samen maken we haalbare doelen, waarbij wij ons allen prettig voelen.

Passie voor sport

Naast Kinderdiëtetiek interesseert mij de wereld van sport en voeding. Ik ben van mening dat het nastreven van een gezond eetpatroon (dieet) in combinatie met onvoldoende beweging, het lichaam niet optimaal kan stimuleren om het gewicht én sportprestaties te verbeteren. Daarom is het van belang dat wanneer een cliënt begint met sporten, er wordt besproken welke voedingsmiddelen het beste voor en na de training genomen kunnen worden.

 

De combinatie van kinderdiëtist en mijn passie voor sport is goed terug te vinden in twee onwijs leuke beweegprogramma’s van Sportservice Haarlemmermeer: Fit4LifeKids en YoungFit. Hierbij ben ik  aangesloten als diëtiste, in samenwerking met een kindercoach, sportleraar, fysiologe en een psychologe. Binnen de groepen organiseer ik kookworkshops en ouderbijeenkomsten, allen gericht om de kinderen kennis te laten maken met gezonde voeding. Plezier en duurzaamheid staat hierbij voorop.

Een klik is heel belangrijk

Naast kinderen, begeleid ik ook (jong)volwassenen en ouderen. Bijvoorbeeld met hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol, diabetes mellitus 2, overgewicht of onbedoeld gewichtsverlies. Ik vind het belangrijk dat er een goede klik is tussen mij en de cliënt. Dit versterkt de vertrouwensband en heeft een positief effect op de behandeling. Uiteindelijk moet iemand het zelf doen, maar om iemand hierbij te mogen helpen vind ik super!