Komkommertijd!

Komkommertijd… vroeger was deze tijd voor de komkommerkwekers een hele drukke periode. Terwijl er in de media eigenlijk bijna niets te doen was. Omdat deze twee seizoenen samen vielen, werd komkommertijd steeds meer geassocieerd met het gebrek aan nieuws.

Hoog tijd dus voor wat leuke weetjes over de komkommer:

  • 1 juli is het Nationale komkommer-dag;
  • komkommer is een van de populairste groenten in Nederland;
  • komkommer valt onder de groentes, om precies te zijn is het een vruchtgroente (je eet immers de vrucht van de plant);
  • bewaar de komkommer op een koele plaats buiten de koelkast, daar is hij 3-7 dagen houdbaar;
  • in de koelkast is de komkommer 2 dagen houdbaar. Komkommers worden ‘snotterig’ van kou;
  • een komkommer bestaat voor 95% uit water;
  • een augurk is eigenlijk een kleine komkommer op zuur;
  • komkommer is een laagdrempelige optie om gezond te eten.

Omdat de zomer in aantocht is ook nog een lekker dorstlessend drankje met uiteraard komkommer in de hoofdrol!

Water met komkommer, citroen, gember en munt

Je hebt nodig:

  • 1 komkommer in dunne lange linten
  • 2 citroenen in dunne plakjes
  • 8 takjes munt
  • stukje gember van circa 4 cm, geschild en in dunne plakjes

Doe alle ingrediënten in een glazen watertap of waterkan en vul met water en ijsblokjes.
Heerlijk verfrissend water voor bij de BBQ of verjaardagfeestje!

Behoefte aan voedingsinspiratie? Kom je er zelf niet uit in het grote voedingsdoolhof van kookboeken, blogs en voedingsadviezen? De diëtisten van voedingsadviesbureau de Winter denken graag met je mee. Maak een afspraak door te bellen naar 023-5573344 of neem een kijkje op onze website: WWW.dewinter.nl

 

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »