Ik ga op vakantie en ik neem mee…

‘Tijdens de vakantie laat ik alles even helemaal los' of ‘hoe kan ik nou in 1 vakantie 2 kilo aangekomen zijn?’. Herken jij jezelf in deze uitspraken? Lees hier hoe je gezond kunt genieten van een welverdiende vakantie!  

Genieten

Tijdens de vakantie kun je alle zorgen even loslaten en genieten van je welverdiende rust. Vaak gaat dit gepaard met jezelf verwennen en leuke uitjes. Je hebt eindelijk tijd om eens wat gezelligs te doen, maar tegelijk het is vaak wel lastig om je gezonde leefstijl dan in balans te houden. Bedenk hierbij: een combinatie van rust, inspanning en een gezonde voeding is het hele jaar door belangrijk, of het nu vakantie is of niet!

Afspraak

Zou het niet zonde zijn als je het hele jaar zo je best hebt gedaan en je na een vakantie van 2 weken, 2 kilo aangekomen bent? Wees tijdens je vakantie niet te streng voor jezelf. Stel niet te hoge eisen en maak duidelijke afspraken. Wees al tevreden wanneer je gewicht stabiel blijft!

Tips

  • Eet regelmatig. Neem drie keer op de dag een hoofdmaaltijd en minimaal twee tussendoortjes.
  • Neem als tussendoortje een stuk (tropisch)fruit. Vaak zijn in het buitenland andere soorten vruchten beschikbaar. Het is niet alleen gezond, maar ook nog eens verfrissend op een warme zomerdag!
  • Beweeg! Het weer is ideaal om lekker naar buiten te gaan en iets actiefs te doen. Maak eens een lange wandeling, ga beach volleyballen met familie of vrienden, neem een duik in het zwembad of huur fietsen.
  • Drink op warme dagen voldoende water. Zet het water lekker koel en doe er eventueel wat vruchtjes doorheen voor een frisse smaak! Het bevat geen calorieën maar is minstens zo verfrissend als een frisdrank.
  • Je mag jezelf best eens verwennen met iets extra’s, maar zorg ervoor dat dit niet de overhand krijgt. Je kunt dit in balans houden door de basis goed te houden.
  • Blijf je thuis? Neem dan eens de tijd om een gezonde gerechten uit te proberen! Je zult je verbazen hoe smaakvol maar makkelijk gezonde recepten kunnen zijn!

Maar het allerbelangrijkste: Geniet!

Namens alle diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter een hele fijne vakantie gewenst!

Wil je meer weten over gezonde voeding? Onze diëtisten vertellen je graag meer. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. De begeleiding van de diëtist valt volledig binnen de vergoeding van ons basispakket.

Online gratis advies? Wil je ons volgen? Dat kan! Zo heeft Voedingsadviesbureau De Winter een eigen Facebookpagina  en is dagelijks op twitter te volgen via VDW-twit.

Voedingsadviesbureau De Winter, www.dewinter.nl  tel: 023-5573344  info@dewinter.nl

 

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »