Havermout helemaal hip!

Sinds het boek De voedselzandloper is verschenen, merk ik dat havermout populairder is dan ooit.
Volgens Kris Verburgh, auteur van het boek, kun je veel beter havermout eten dan brood. Havermout heeft namelijk een lage glycemische index. Op zich een onzinnige bewering, want de glycemische index van volkorenbrood is vergelijkbaar met die van een bordje havermoutpap. Zo staan er meer uitspraken in het boek waarbij ik mijn vraagtekens heb.

Toch heeft deze voedingswetenschapper, vooral ook na zijn indrukwekkende presentatie op het Congres Obesitas in Nieuwegein, mij weten te prikkelen.Havermout zou een stofje bevatten waarvan ratten langer jong blijven. Nu zijn wij geen ratten, maar ik zeg: baat het niet, dan schaadt het niet. Dus ik ben sinds deze week aan de havermout.

Superfood

Of we langer jong blijven van havermout valt te betwisten. Maar gezond is het zeker! De voordelen op een rij:
 Havermout geeft een verzadigend gevoel, je kunt er de hele morgen tegenaan.
 Havermout bevat veel voedingsvezels, goed voor de stoelgang.
 Beleg is niet meer nodig. Beter voor de portemonnee  en beter voor de weegschaal!
 Havermout is waanzinnig goed voor je cholesterolgehalte.

Variëren met havermout

 Meng havermoutpap met stukjes appel en kaneel
 Maak een shake van kiwi, banaan, sojayoghurt en een paar eetlepels havermout
 Zin in iets heel anders? Voeg aan je havermout een eetlepel pindakaas, schijfjes banaan, noten  en geraspte pure chocola toe!
Tip: gebruik geen suiker of kunstmatige zoetstof in de pap, maar kies voor een natuurlijke zoetstof zoals Stevia Greensweet.
Meer weten over gezond eten. Onze diëtisten begeleiden je hierbij graag.  Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Vergoeding zit in het basispakket sinds 2013.

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »