Gezond eten - lekker met een goed gevoel

Gezond eten geeft niet alleen een goed gevoel. Het zorgt ervoor dat je makkelijker op gewicht blijft, het verlaagt je bloeddruk, het zorgt voor een betere weerstand en verkleint je kans op hart- en vaatziekten. Genoeg redenen om vandaag nog te beginnen met gezonder eten. Gezond eten is zo veel meer dan alleen een salade en wat water.

Gezond lekker eten

Gezond eten: doe eens een eetwissel of eet kleinere porties

Om gezond te eten moet je nieuwe gewoontes aanleren, en slechte gewoontes doorbreken. Het helpt om dit in kleine stappen te doen en jezelf de ruimte te geven om te wennen. Iedere stap helpt, hoe klein ook.

Drink je vaak frisdrank, dan kan het lonen om water te drinken. Wanneer je graag chips eet kan het slim zijn om het te wisselen met popcorn. Eet je graag koekjes als tussendoortje, dan is misschien een stuk fruit een lekkere wissel. Eet je normaal witte pasta? Volkoren pasta is ook heerlijk! Zo zijn er vele manieren om jouw eten te wisselen.

Gezonder eten met gezonde snacks

Het is heerlijk om af en toe een ongezonde snack als tussendoortje te nemen. Maar je lichaam heeft deze tussendoortjes niet per se nodig. Het kan slim zijn om, wanneer je trek hebt, te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke banaan, een snack komkommer of een appeltje. 

Een gezond tussendoortje bevat voedingsstoffen waar je lichaam wél wat aan heeft. En bij voorkeur heeft het tussendoortje weinig suiker of zout, en weinig calorieën. Wanneer je tussendoortje boven de 100 calorieën komt wordt het al snel een vullende maaltijd. Op die manier kan je lekker op gewicht blijven.

Voorbeelden van gezonde snacks

Gezonde snacks hoeven niet vies te zijn. Het is makkelijk om een gezonde keuze te maken. De opties zijn veelzijdig en vooral heel erg lekker. 

  • Vers fruit
  • Gedroogd fruit
  • Noten
  • Snackgroenten
  • Yoghurt
  • Crackers
  • Olijven
  • Soep
  • Bananenpannenkoekjes
  • Kleine salades

Hulp bij gezond eten

Onze diëtisten helpen jou om gezond te eten. We geven advies over je huidige voeding en hoe je deze kunt verbeteren. Het is belangrijk dat er een voedingsadvies wordt gemaakt die goed bij je past. Dan is het namelijk het beste vol te houden. Daarnaast kijken we naar hoe je jouw gezondheidsdoelen het beste kunt bereiken. Ook zijn er talloze gezonde recepten. Deze zijn gemakkelijk te maken en zitten vol met producten uit de Schijf van Vijf.  

Voor wie is deze hulp bedoeld?

Iedereen die graag liever gezonder wil eten, kan bij ons terecht voor hulp. Ook wanneer je al gezond eet, maar geen vooruitgang lijkt te boeken, kun je bij ons terecht voor vragen.

Heb jij moeite met gezond eten en zou je graag hulp willen? Of, zou je graag overleggen over de opties? Je kunt altijd contact met ons opnemen en een afspraak maken voor een consult.

Ook wanneer je geen moeite hebt met gezonder eten kun je bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij voedselallergie, maagklachten of eetstoornissen. Ook wanneer je algemene hulp nodig hebt staan wij altijd voor je klaar.

De diëtistenpraktijk in Noord-Holland en Zuid-Holland. Ook als je gezonder wil leren eten.

Voor een persoonlijk voedings- en leefstijladvies.