Diëtist advies voor voeding

Voedingsadvies van een diëtist

Heb jij er ooit bij stilgestaan om voedingsadvies te nemen? Waarschijnlijk heb je wel eens gedacht om iets gezonder te eten. Of, wellicht heb je ergens een allergische reactie op, maar is het lastig om er achter te komen wat dit precies is. Misschien stel je continu nieuwe doelen aan jezelf, of doe je ieder jaar aan goede voornemens. Het is lastig om slechte gewoonten te veranderen, vooral als het op voeding aankomt. We eten immers iedere dag. We helpen je graag om inzicht te krijgen in jouw lichaam en voedingspatroon. Hierna zullen we jou bijstaan en helpen, zodat je jouw doelen echt bereikt.

Voedingsadvies op maat

Welk doel je ook wil bereiken, of welke klachten je ook ervaart, je kunt altijd bij ons terecht. Zelfs als je geen verwijzing van de huisarts hebt. Wij bieden op maat gemaakt advies en begeleiding aan in verschillende situaties. Denk aan bijvoorbeeld allergieën, overgewichteetstoornissen en maag- en darmproblemen. Maar ook als je simpelweg meer wil weten over gezonde voeding adviseren we jou graag.

 

Wie geeft mij voedingsadvies?

De diëtist zal jou voedingsadvies geven. Onze diëtisten zijn deskundigen op het gebied van voeding. Ze kijken naar de werking van voeding op allergieën, lichamelijke klachten en overgewicht. De diëtisten kijken naar jouw lichamelijke behoeften zoals kcal, eiwitten, vetten, en vitamines. Op basis hiervan zal de diëtist passend voedingsadvies op maat geven. Daarbij helpt de diëtist jou bij het aanpassen van je eetgewoonten en het behalen van je doelen.

 
 

Voor wie is voedingsadvies bedoeld?

Iedereen is welkom: de kinderen en jongeren, ouderen, zwangeren, sporters, en mensen met lichamelijke klachten. Kort gezegd is voedingsadvies handig voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar voedingspatroon. Voeding kan een grote rol spelen in lichamelijke klachten, waaronder allergieën. We helpen je graag in het behalen van je doelen, en het verkrijgen van inzicht in jouw lichaam.

 

Dieten bij allergieën en lichamelijke klachten

Voeding heeft niet alleen invloed op je gewicht, maar ook op je lichaamsfuncties, algemene gezondheid en psychische gezondheid. Uiteraard is het erg vervelend om last te hebben van allergische reacties door voeding, en het kan nare gevolgen hebben. Veel maag en darmklachten komen bijvoorbeeld door allergische reacties op voedsel. Vermoed jij dat jouw lichamelijke klachten veroorzaakt worden door voeding? Onze diëtisten helpen je graag met de aanpak van allergieën rondom voedsel. Uiteraard is iedereen anders, en krijgt iedereen voedingsadvies op maat.

Dieet bij sport en spieropbouw

Spieropbouw is onlosmakelijk verbonden met goede voeding. Om het meeste uit jouw sport te halen zijn met name koolhydraten, eiwitten en vocht erg belangrijk. Ook is het belangrijk om de verbruikte energie te compenseren met gezond voedsel. Hoeveel kcal je nodig hebt is erg persoonlijk. Wij adviseren je graag over voeding rondom sport en prestatie.

Gepast dieet om jouw kinderwens te verwezenlijken

Als je zwanger probeert te raken kan het slim zijn om goed op de voeding te letten. Door een goed voedingspatroon kan je de kans op zwangerschap vergroten. Daarvoor is het belangrijk dat je gezond bent, met een goede conditie en op een gezond gewicht zit. Gewicht heeft een grote invloed op de vruchtbaarheid. Het kan fijn zijn om ondersteuning of advies te krijgen bij een kinderwens.

Op dieet tijdens de zwangerschap

Je hebt het vast wel gehoord: wie zwanger is mag voor twee eten. Dit is echter onzin. Het is echter wel belangrijk voor jou en je baby dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Soms kan het fijn zijn om hierin ondersteuning en advies te krijgen.

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam grote veranderingen door op een rap tempo. Doordat je lichaam zo snel verandert kunnen er kwalen ontstaan. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van oprispingen en misselijkheid, obstipatie of diarree, en bloedarmoede. Juist dan kan het een goed idee zijn om jouw voedingspatroon te veranderen, omdat de juiste voeding deze kwalen kunnen tegengaan. De diëtist kan je hierbij goed helpen.

Advies rondom gezond en bewust eten voor kinderen en tieners

Het is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en tieners om goed te eten. Het helpt ze bij de ontwikkeling en zorgt voor betere schoolprestaties. Ook zorgt het voor een betere weerstand en psychische gezondheid. Daarnaast kan het voorkomen dat jouw kind een allergische reactie heeft op bepaald voedsel. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in eczeem of buikkrampen. Het plotseling verwijderen van dit voedsel kan voor tekorten zorgen. We maken graag een plan op om dit proces zo soepel mogelijk te verlopen, zonder tekorten te veroorzaken.

Tieners zijn volop hun eigen identiteit aan het ontdekken en ontwikkelen, en willen het liefst alles zelf doen. Tieners kunnen hiermee in de knoop raken, laks omgaan met de voeding, of onwetend zijn over hun gezondheid. Dit kan zich uiten in zijn of haar eetpatroon. Dit kan resulteren in overgewicht en eetstoornissen. Daarom is het belangrijk dat jouw kind gezonde keuzes maakt in zijn of haar voeding. Bereken hier of uw kind een gezond gewicht heeft. Wanneer je vermoedt dat je kind een eetstoornis heeft, probeer er dan samen over te praten en neem contact op met de huisarts of de diëtist. 

Een diëtist kijkt naar de individuele behoefte van jouw kind, en geeft op basis hiervan voedingsadvies. Samen met jouw kind zal de diëtist werken aan gezondere eetgewoontes.

Lees hier meer over voedingsadvies voor kinderen van 4 tot 12 jaar, of voor tieners tussen de 12 en 18 jaar.

Wil jij ook voedingsadvies?

Het is altijd een goed idee om jouw gezondheid te verbeteren door bewuster om te gaan met voeding.