Als ‘foodie’ neem ik je graag mee in mijn week van verschillende recepten, waarbij ik verschillende seizoensgroenten gebruik. Deze week laat ik me inspireren door: bloemkool, boerenkool, champignons, prei, radijs, spinazie, witlof en wortel. Laten we samen een kijkje nemen!
Maandag: Frisse witlofsalade met mandarijn en appel
Een knapperige start van de week met een voedzame witlofsalade. Mandarijn en appel voegen een zoete smaak toe, terwijl noten of pitten voor een verrukkelijke crunch zorgen.
Dinsdag: Pasta pesto met kip en avocado
In een lekker ruikende keuken komt deze maaltijd helemaal tot zijn recht. De pasta kookt terwijl kip, broccoli, champignons en pesto met basilicum, pijnboompitten en knoflook samengevoegd worden. Voeg rijpe avocado toe voor een snelle, kleurrijke smaakexplosie. Een feest voor je smaakpapillen in een handomdraai!
Woensdag: Traybake met seizoensgroenten
Op woensdagen kies ik vaak voor een gemakkelijke maaltijd, deze week kies ik daarom voor een traybake. Varkenshaas, krieltjes, bloemkool, paprika, courgette en rode ui… allemaal op een bakplaat. Even in de oven en er staat een snelle en volwaardige maaltijd op tafel.
Donderdag: Betoverende curry met spinazie en noten
Op donderdag kies ik voor een zomerse mediterrane bowl, gevuld met geroosterde groenten, zoals courgette, cherrytomaten, rode ui en paprika. De mediterrane smaken worden versterkt door een romige hummus, waardoor elke hap een feest van texturen en aroma’s wordt.
Vrijdag: Romige zoete aardappelsoep met stokbrood
Ook op vrijdag heb ik gekozen voor een iets makkelijkere maaltijd. Zo zijn er in heel veel supermarkten verspakketten te vinden van bijvoorbeeld soep. Even de staafmixer aanzetten, een aantal producten snijden en de pan kan op het fornuis. Samen met een stokbroodje kan ik het weekend voedzaam en ontspannend beginnen.
Zaterdag: Taco’s met gehakt en verse groentes
Op zaterdag ga ik genieten van: taco’s met gehakt, paprika, komijn en een kleurrijke mix van rauwe groenten. Guacamole of crème fraîche voegen de perfecte finishing touch toe. Snel, smaakvol, en binnen 20 minuten op tafel.
Zondag: Restjesdag
Op de zondagen maak ik vaak gebruik van de overblijfselen van de week. Dit kan bijvoorbeeld een portie friet, samen met het soepje van vrijdag zijn.
Behoefte aan coaching bij om meer regelmaat in je voeding te krijgen? Zelf onvoldoende inspiratie of inzicht in voedzame voeding? De diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter denken graag met je mee. Maak een afspraak door te bellen naar 023-5573344 of neem een kijkje op onze website: www.dewinter.nl