Een weekje meekijken in de keuken van Latisha

Als ‘foodie’ neem ik je graag mee in mijn week van verschillende recepten, waarbij ik verschillende seizoensgroenten gebruik. Deze week laat ik me inspireren door: bloemkool, boerenkool, champignons, prei, radijs, spinazie, witlof en wortel. Laten we samen een kijkje nemen!

Maandag: Frisse witlofsalade met mandarijn en appel

Een knapperige start van de week met een voedzame witlofsalade. Mandarijn en appel voegen een zoete smaak toe, terwijl noten of pitten voor een verrukkelijke crunch zorgen.

Dinsdag: Pasta pesto met kip en avocado

In een lekker ruikende keuken komt deze maaltijd helemaal tot zijn recht. De pasta kookt terwijl kip, broccoli, champignons en pesto met basilicum, pijnboompitten en knoflook samengevoegd worden. Voeg rijpe avocado toe voor een snelle, kleurrijke smaakexplosie. Een feest voor je smaakpapillen in een handomdraai!

Woensdag: Traybake  met seizoensgroenten

Op woensdagen kies ik vaak voor een gemakkelijke maaltijd, deze week kies ik daarom voor een  traybake. Varkenshaas, krieltjes, bloemkool, paprika, courgette en rode ui… allemaal op een bakplaat. Even in de oven en er staat een snelle en volwaardige maaltijd op tafel.

Donderdag: Betoverende curry met spinazie en noten

Op donderdag kies ik voor een zomerse mediterrane bowl, gevuld met geroosterde groenten, zoals courgette, cherrytomaten, rode ui en paprika. De mediterrane smaken worden versterkt door een romige hummus, waardoor elke hap een feest van texturen en aroma’s wordt.

Vrijdag: Romige zoete aardappelsoep met stokbrood

Ook op vrijdag heb ik gekozen voor een iets makkelijkere maaltijd. Zo zijn er in heel veel supermarkten verspakketten te vinden van bijvoorbeeld soep. Even de staafmixer aanzetten, een aantal producten snijden en de pan kan op het fornuis.  Samen met een stokbroodje kan ik het weekend voedzaam en ontspannend beginnen.

Zaterdag: Taco’s met gehakt en verse groentes

Op zaterdag ga ik genieten van: taco’s met gehakt, paprika, komijn en een kleurrijke mix van rauwe groenten. Guacamole of crème fraîche voegen de perfecte finishing touch toe. Snel, smaakvol, en binnen 20 minuten op tafel.

Zondag: Restjesdag

Op de zondagen maak ik vaak gebruik van de overblijfselen van de week. Dit kan bijvoorbeeld een portie friet, samen met het soepje van vrijdag zijn.

Behoefte aan coaching bij om meer regelmaat in je voeding te krijgen? Zelf onvoldoende inspiratie of inzicht in voedzame voeding? De diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter denken graag met je mee. Maak een afspraak door te bellen naar 023-5573344 of neem een kijkje op onze website: www.dewinter.nl

 

 

 

Laatste nieuws & blogs

Blog

PMS en voeding

Elke maand opnieuw ervaren veel vrouwen de ongemakken van het premenstrueel syndroom (PMS). Opgeblazen gevoel, vocht vasthouden, pijnlijke borsten en stemmingswisselingen zijn slechts enkele van

Lees verder »