Diëtist op locatie

Als uw werknemer een diëtist wil bezoeken om wat voor reden dan ook, moet hij of zij daar normaal gesproken verlof voor vragen. Diëtisten werken namelijk meestal tijdens kantooruren.

Met een diëtist op locatie is dit niet meer nodig: de diëtist houdt dan spreekuur binnen uw bedrijf. Uw werknemer verlaat zijn werkplek, loopt naar de diëtist en gaat na het consult meteen weer terug naar zijn werkplek.

Dat betekent dus dat er meer werktijd overblijft. Bovendien zijn gezonde werknemers minder vaak ziek. Met een diëtist op locatie is het voor u makkelijker om een gezonde leefstijl te promoten en om werknemers te stimuleren om ook daadwerkelijk advies in te winnen.

Rekenvoorbeeld

Voor een onderneming met 50 werknemers, is het aannemelijk dat 65% een diëtist bezoekt of zou moeten bezoeken (percentage overgewicht + overige aandoeningen). Dit kost u normaal gesproken 33 uur per maand, oftewel een uur per persoon. Van dit uur gaan 20 minuten op aan het consult en 40 minuten aan reistijd van en naar de diëtist.

Met een diëtist binnen uw onderneming kunt u die 33 uur terugbrengen tot 14 uur. Per persoon die de diëtist bezoekt, kost het u dan maar 25 minuten: 20 minuten consult en 5 minuten om te lopen van en naar de diëtist. Dit is dus een besparing van 19 uur. Dat is snel terugverdiend!

Voorlichting van de diëtist op locatie

Daarnaast kan de diëtist binnen uw organisatie ook voorlichtingen geven. Deze kunnen gaan over gezonde voeding in het algemeen, maar ook over specifieke thema’s zoals tips om gezonder te koken, wat voor type eter bent u? en leven met diabetes. Elk onderwerp is bespreekbaar. We streven naar zo veel mogelijk interactiviteit zodat de werknemers zelf met de informatie aan de slag gaan.

Workshops met een diëtist op locatie

Zoekt u nog een leuke activiteit voor teambuilding, dan bent u wellicht geïnteresseerd in onze workshops.

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in een diëtist op locatie? Neem dan gerust contact met ons op.