De praktijk

Kernwaarden van Voedingsadviesbureau De Winter

Iedereen krijgt in onze praktijk begeleiding en persoonlijk advies op maat, waarvoor onze diëtisten de tijd nemen. De gegeven adviezen zijn afgestemd op jouw (lichamelijke) klachten, wensen en op hoe jou dagelijks leven eruit ziet. Kortom: onze behandelwijze stimuleert en ondersteund je naar een nieuw eet- en leefpatroon. Binnen de praktijk bestaan er drie typen gesprekken: het intakegesprek, het twee gesprek en de vervolgconsulten.

Het intakegesprek

Het eerste gesprek met de diëtist is het intakegesprek. Tijdens dit gesprek stelt de diëtist een aantal vragen rondom je verwachtingen/wensen, lichamelijke klachten en/of gewichtsverloop, medicatiegebruik, levenswijze (werk etc.) en over je beweeg- en eetpatroon. Na het inplannen van het tweede gesprek krijg je enkele adviezen/tips mee, zodat je alvast aan de slag kunt.

Deze afspraak duurt 40 minuten.

Het tweede gesprek

Dit gesprek wordt één à twee weken na het intakegesprek ingepland. De diëtist heeft in de tussentijd je voeding berekend, je levenswijze geanalyseerd en een voorbeelddagmenu gemaakt. Het tweede gesprek focust zich niet op het geven van een streng dieet, maar op het vinden van een eet- en leefpatroon, welke bij je past. Zo voorkom je dat je terugvalt in oude gewoontes en werk je toe naar een resultaat dat blijvend is. De diëtist bespreekt onder andere het voorbeelddagmenu en maakt samen met jou doelen voor de komende weken en/of maanden. Bevalt het voorbeelddagmenu niet helemaal? Geen probleem. Geef dit gerust aan bij je diëtist. Samen kijken jullie naar de mogelijkheden. Na dit gesprek ontvang je het voorbeelddagmenu en plan je samen met de diëtist een vervolgconsult in.

Deze afspraak duurt 25 minuten.

Het vervolgconsult

Hoeveel weken en/of maanden tussen de vervolgconsulten zitten, hangt af van het oordeel van de diëtist (wat is noodzakelijk) en wat jij prettig vindt. Het inplannen van de vervolgconsulten gaat daarom altijd in overleg met je diëtist. Wat kan de diëtist voor jou betekenen tijdens een vervolg consult? Intensieve coaching en waar nodig een steuntje in de rug. Het aanleren van nieuwe gewoontes, op het gebied van voeding, bewegen en meer, kan soms erg lastig zijn. Daarom besteden onze diëtisten tijdens vervolgconsulten hier juist veel aandacht aan. Ze kijken niet alleen naar wat je eet en hoeveel je beweegt, maar ook naar de manier waarop je ermee omgaat. Bijvoorbeeld: wat zijn je valkuilen en wie in je omgeving stimuleert je?

Deze afspraak duurt 25 minuten.

Huisbezoek

De diëtist komt aan huis wanneer het voor u/jou niet mogelijk is om naar de praktijk te komen. De behandelwijze bij een huisbezoek is te vergelijken met een normale intakegesprek, tweede gesprek vervolgconsult. Een huisbezoek van een diëtist heeft een speciale verwijzing nodig van de (huis)arts.

Deze afspraak duurt 25-60 minuten (afhankelijk van het type gesprek en wat de cliënt nodig heeft).

Naast individuele begeleiding verzorgt Voedingsadviesbureau De Winter ook groepsbegeleidingen.