Programma: Fit 4 life kids

Overgewicht komt steeds vaker voor op jonge leeftijd. Risico’s van overgewicht bij kinderen zijn het krijgen van complicaties als verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterol en suikerziekte. Op de lange termijn leidt overgewicht zelfs tot hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen (knieën en heupen), slaapproblemen, psychologische problemen en het ontwikkelen van een leversteatose (vetopstapeling in de lever).

Wat biedt dit programma aan?

Fit 4 life kids is een initiatief van Sportservice Haarlemmermeer, Coaching en Advies Annelore Ruijgrok, Punt-Advies, Fysiocuraplaza en Voedingsadviesbureau De Winter. Fit 4 life kids helpt ouders en kinderen om succesvol, effectief en op een leuke manier overgewicht aan te pakken.

Fit 4 life kids biedt een fantastisch beweegprogramma aan van negen maanden. Onder leiding van een kindercoach en een sportdocent wordt in groepen van 10 – 16 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar intensief gewerkt aan het ontwikkelen van een gezonde leefstijl op zowel de korte als de lange termijn. Een belangrijke doelstelling van het programma is, naast gewichtsverlies, dat kinderen plezier krijgen in het bewegen en een bewuste keuze kunnen maken voor een structurele bewegingsactiviteit. Bijvoorbeeld bij een sportvereniging.

De kinderen worden, naast de kindercoach en de sportdocent, begeleid door een compleet team. Bestaande uit een fysiotherapeut, diëtist en een psycholoog.

Vele kinderen hebben het programma succesvol afgerond met geweldige resultaten, zoals: verminderde faalangst, meer zelfvertrouwen, plezier hebben in het bewegen en het kunnen maken van gezonde keuzes als het gaat om voeding.

Voor wie is dit en waar is het?

Kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 12 jaar.

Kosten en vergoedingen

?

Verwijzingen

Je hebt geen verwijsbrief nodig voor dit programma.

Meld je nu aan!

Je kan op elk moment starten.

Meer weten of het programma? Of wil je meteen aanmelden? Stuur dan een mail naar Annelore Ruijgrok.

Laura van Dijk
Laura van Dijk
Lees verder
Het was een mooie ervaring deze cursus ....
Anne Mesman
Anne Mesman
Lees verder
Ik heb geleerd om ....
Vorige
Volgende
5/5