Broodjes smeren: bespaar €800,- per jaar!

‘Ik zag twee beren broodjes smeren…’

Beren die broodjes smeren zijn een wonder, maar het is tegenwoordig ook een wonder wanneer je iemand met zelfgesmeerde boterhammen naar het werk ziet gaan. Veel mensen hebben ‘s morgens geen tijd en geen zin om boterhammen te smeren. Of is dat belegde broodje van de kantine gewoon veel te verleidelijk? Hoe dan ook: het heeft allerlei voordelen om wél je eigen boterhammen te smeren. Wat zijn die voordelen dan precies?

Zelf belegde broodjes zijn simpelweg gezond. Tenminste, als je bewust gezond bezig bent. De voorverpakte of belegde broodjes van de supermarkt of kantine zijn vaak erg dik en vet belegd met sausjes of met volle producten zoals 48+-kaas. Gezonde broodjes zijn nauwelijks te koop, waardoor overgewicht op de loer ligt. Een goede reden dus om je eigen lunch van huis mee te nemen.

Als je toch een gezonde lunch uit de supermarkt wilt halen, ben je aangewezen op een broodje met los beleg. En het is vaak onmogelijk om een of twee losse plakjes kipfilet of rosbief te kopen, je zit meteen met een heel pak opgescheept. Nu hebben de meeste bedrijven wel een koelkast om de rest van het beleg in op te bergen, maar dat is niet overal zo. Omdat je vlees niet een dag buiten de koelkast kan bewaren, moet je moet alles wat je overhoudt wel weggooien. En dat is natuurlijk erg zonde van het eten én het geld. Neem je het pakje rosbief toch mee naar huis, dan is het oppassen geblazen dat het vocht niet in je tas gaat lekken!

Goed voor je portemonnee

En dan zijn er nog de kosten, voor veel mensen misschien wel de doorslaggevende reden om te kiezen voor zelf belegde broodjes. Als er in de kantine al gezonde belegde broodjes zijn, kosten die tegenwoordig al gauw tussen de 3 en 4 euro. Dat is op jaarbasis 783 à 1044 euro! En dan hebben we de snacks nog niet eens meegerekend.

Thuis boterhammen smeren hoeft niet veel tijd te kosten. Doordat je in de kantine geen keuze meer hoeft te maken, kun je bovendien langer van je pauze genieten. Het duurt hoogstens 2 minuten om ‘s morgens thuis je boterhammen klaar te maken en je hebt een heerlijke zelfgemaakte en goedkope lunch.

Vind je belegde broodjes uit de kantine lekkerder? Dat kan. Er zijn echter ook genoeg manieren om je eigen boterhammen iets extra’s te geven. Plakjes tomaat, komkommer en sla doen altijd wonderen, met eventueel nog wat bieslook of rucola er overheen. Broodjes op elkaar en smullen maar.

Wanneer je ’s morgens alsnog geen zin hebt om boterhammen klaar te maken, kan je ze de avond ervoor alvast smeren en in de koelkast leggen. Dan hoef je er de volgende ochtend alleen maar aan te denken om ze in je tas te stoppen. Dat valt wel mee toch?

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »