Behandelmethoden

Patiënten kunnen bij ons terecht voor zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding in de vorm van voorlichting en cursussen.

Beide behandelmethoden zijn grotendeels gericht op gedragsverandering. De patiënt krijgt geen streng dieet, maar zal zichzelf, met voedingsadviezen van ons,  een nieuwe en  gezonde eet- en leefstijl aanleren. We werken hiernaartoe door haalbare doelen te stellen die op de lange termijn vol te houden zijn.

Individuele begeleiding

De meeste patiënten krijgen individuele begeleiding. Soms vindt individuele begeleiding plaats in combinatie met groepsbegeleiding.

Een aantal patiënten maakt naast de individuele begeleiding gebruik van Dietist online. Dit online programma is speciaal voor hen die al in onze praktijk onder behandeling zijn. Als ze zich voor dit programma aanmelden (kosteloos), krijgen ze stapsgewijs elke week een tip om hun eetgedrag te verbeteren. Het is geen vervanging van de diëtist, maar een extra aanvulling voor thuis.

Groepsbegeleiding

Onze groepsbegeleidingen zijn vooral gericht op mensen met overgewicht. Voor hen is het vaak stimulerend om met een groep af te vallen. Ze hebben steun aan elkaar, kunnen ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven.

Patiënten met overgewicht kunnen uiteraard ook voor individuele begeleiding kiezen, al dan niet in combinatie met een groepsvoorlichting of –cursus.

Klik op de gewenste behandelmethode voor meer informatie.