Babyblender om babyhapjes te maken

Als diëtist zijn we niet alleen bezig met spreekuur draaien waarbij we onze cliënten 1 op 1 voedingsadviezen geven. Er lopen nog veel meer projecten waar wij als diëtist bij betrokken kunnen zijn. Zo is kinderdiëtist Cilia naast haar spreekuur, ook bezig met het geven van kookworkshops aan kinderen tot 18 jaar en is zij recent een nieuwe samenwerking aangegaan waarbij zij een receptenboekje heeft ontwikkeld. Dit receptenboekje wordt geleverd bij een blender speciaal voor babyvoeding. Zij vertelt hier graag over:

Babyhapjes maken voor baby Léah

In april dit jaar ben ik moeder geworden van onze lieve dochter Léah. Toen zij 4 maanden oud werd, mocht ik gaan starten met oefenhapjes. Als diëtist vond ik dat natuurlijk helemaal geweldig. Alles lekker vers en zelf maken.
Ik deed een paar stukjes groenten en fruit in een stoommandje in een pannetje op het gasfornuis. Achteraf pureerde ik dit met een staafmixer of prakte het goed fijn met een vork. Best wel een hoop werk, en vooral een hoop afwas (niet mijn favoriete bezigheid!).

Samenwerking DEPLAY

Heel toevallig werd ik in die tijd benaderd door het super leuke bedrijf DEPLAY. DEPLAY staat voor Developing & Play en verkoopt producten voor baby’s, peuters en kinderen om de groei en ontwikkeling te stimuleren op een leerzame maar leuke manier. Naast speelgoed verkopen zij ook handige producten voor ouders. DEPLAY stelde mij de vraag of ik als kinderdiëtist een receptenboekje wilde ontwikkelen die geleverd wordt bij hun DEPLAY Baby Blender. Natuurlijk wilde ik dat!! Ik zat notabene zelf thuis in precies diezelfde fase van babyhapjes maken en blenden!

DEPLAY Baby Blender

Ik mocht de DEPLAY Baby Blender gelijk testen, om onder andere ook mijn eigen geschreven recepten uit te proberen. Ooohhh had ik maar eerder van het bestaan van dit apparaat geweten! Hapjes maken gaat nu super makkelijk en het bespaart me een heel hoop afwaswerk!

Mijn eerste hapje wat ik maakte in de blender was heel simpel: een fruithap van 1 appel, 1 peer en 1 banaan. Hop alles in het stoommandje, water toevoegen aan de watertank en op de knop stomen drukken. Na 15minuten een keurig piepje om aan te geven dat de stoomtijd voorbij is. De fruitjes in de blender overgieten en op de knop blenden drukken… klaar is Cilia. Geen pan, stoommandje, staafmixer of vork meer nodig! En nee, Léah werd niet wakker van het geluid van het blenden van het fruit!

Nu is Léah ondertussen 7 maanden en eet ze steeds grotere porties, het zijn het niet maar een paar lepeltjes. Ik maak daarom graag grote hoeveelheden per keer, zoals bijvoorbeeld 3 appels welke ik allemaal stoom en blend met de DEPLAY Baby Blender. Vervolgens giet ik ze in een siliconen ijsblokjesvorm en vries ze in.
Nu eet Léah ongeveer 3 ‘ijsblokjes’ fruit maar naarmate ze ouder wordt, zal dat natuurlijk steeds meer worden. Zo kan ik heel makkelijk grote hoeveelheden mealpreppen en invriezen. Als het tijd is voor haar fruithap, kan ik precies de hoeveelheid wat ik (of eigenlijk Léah) nodig heb ontdooien.

Ben je benieuwd naar de DEPLAY Baby Blender, of naar de overige producten? Kijk even op www.deplay.nl. Leuk om te weten: bij elke aankoop en review steunen zij KiKa!

Wil je graag persoonlijk voedingsadvies voor jouw eigen kleintje? Of heb je hulp nodig bij overige voedingsregelateerde vragen? Onze diëtisten staan voor je klaar. Neem contact op me onze receptioniste via: 023 557 33 44 of stuur een mailtje naar receptie@dewinter.nl. Een telefonisch consult is ook altijd mogelijk!

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »