App je gezond?!

Anno 2018 worden we met het jaar digitaler. We kunnen de verwarming aanzetten voordat we thuiskomen, via digitaal bankieren kijken of ons salaris al gestort is en lezen doen we tegenwoordig met een e-reader. Kortom we kunnen niet meer zonder het beeldscherm. Diëtist Angela maakt jullie in deze blog wegwijs over een aantal apps die gebruikt kunnen worden om de gezondheid te monitoren. Kortom: App je gezond!

Voeding

KiesIkGezond
een handige app die je opent voor het boodschappen doen. De app laat zien of het een gezonde keuze is of dat er een gezonder alternatief is. Wel jammer als je boodschappen bij de Lidl doet, want deze producten staan niet in het systeem.

Slimkoken
een app van het Voedingscentrum, waarbij praktische tips gegeven worden over restjes, bewaaradviezen worden gegeven en die een mogelijkheid heeft om gezonde recepten te vinden.

Eetmeter of fatsecret
zijn voorbeelden van apps die je helpen om je voedingspatroon inzichtelijk te maken. Houd eens drie dagen je voeding bij, eerlijke & kritisch in juiste hoeveelheden. Mogelijk kun je uit deze inzichten al concrete kleine doelen stellen die je helpen om je leefstijl of voedingspatroon te veranderen.

Ontspanning & Stress

BeMindful                          => Een app die jou helpt om meer mindfull door het leven te gaan en te leren om los te laten door middel van ademhalingsoefeningen, inzicht te geven in uw saboterende gedachtes, maar ook te oefenen met het creëren van positieve gedachten.

Relaxmelodies                 => voor de mensen die graag natuurgeluiden horen, kunnen ontspannen van een knisperend haardvuurtje of in gedachte wel wegdrijven op de golven. Met deze app waan je jezelf op de plek waar je wilt ontspannen. De app heeft ook een meditatie functie om nog meer zen te worden en stress voor dat moment los te laten.

Daily Yoga                          => een handige app voor de mensen die graag yoga vanuit huis willen beoefenen. Je kunt meerdere work-outs downloaden en vanuit huis oefenen. De bewegingen worden uitgelegd en je kunt via het scherm meekijken hoe het moet. Zeker voor de beginnende yoga’er ideaal!

Roken

Quit smoking/                  => van deze app zijn meerdere varianten. Het leuke van deze apps is dat ze

Stoppen met roken        heel inzichtelijk de voordelen van het stoppen in kaart brengen. Niet alleen de gezondheidsvoordelen maar ook de financiële situatie die er opeens veel rooskleuriger uit gaat zien. Geeft een leuke motiverende boost!

Beweging

Stappenteller                   => Een handige app die jou helpt inzicht te verkrijgen in het bewegingspatroon. Wees eens eerlijk red jij de dagelijks aanbevolen 10.000 stappen? Maak een doel stap voor stap en voel je fitter!

Quickfit                               => De app die jou inspiratie geeft voor korte work-out vanuit huis. Dus geen excuses meer over het slechte weer of dat de fiets kapot was.

Runkeeper                         => een handige app die jouw bewegingen registreert en daardoor jouw verbruik. Je kunt de app koppelen met spotify, waardoor je op je favoriete beat in je sport ritme komt.

 

Wilt u meer handvatten of liever geen app maar begeleiding van een diëtist die u motiveert en adviseert? Neem gerust contact op met een van onze diëtisten. We zijn werkzaam in de regio Noord- en Zuid Holland. De diëtist zit in het basispakket van de zorgverzekering. www.dewinter.nl tel: 023 5573344 receptie@dewinter.nl

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »