‘Aangekomen in het weekend, help!’

Het weekend is voor veel mensen hét moment om bij te komen van de drukke werkweek, lekker te ontspannen of een dagje uit te gaan. Voor velen van ons gaat dit gepaard met uiteten, barbecueën, een taartje of een wijntje. Ik zie op mijn spreekuur dat veel mensen merken dat ze maandagochtend wat zijn aangekomen en hier ontzettend van kunnen balen of zich zelfs schuldig voelen. Hoe kun je hier het beste mee omgaan?

Ga niet maandagochtend op de weegschaal staan

U doet het misschien zelf ook weleens, op maandagochtend even kijken ‘wat de schade van het weekend is geweest’. De reden dat we in het weekend vaak wat aankomen, is dat je bijvoorbeeld wat grotere porties eet, (wat meer) alcohol drinkt, maar met name wat meer zout binnenkrijgt. Zout houdt vocht vast en dat zie je terug in je gewicht. Dit is dus tijdelijk gewicht en bestaat uit vocht en niet uit vetmassa.

Geniet bewust van je weekend én het lekkere eten

Eten is bij veel gelegenheden betrokken, denk aan verjaardagen, feestjes, weekendavonden of bij een bakje koffie met familie. Heerlijke momenten om echt te genieten van het samenzijn, lekker eten en de ontspanning. Het kan soms op de loer liggen om op de automatische piloot te gaan eten, of om juist meer eetlust te krijgen in het weekend, omdat je (te) streng voor jezelf bent geweest doordeweeks. Ontzeg jezelf dus niets, maar geniet bewust van het eten dat je echt lekker vindt en eet niet automatisch, omdat het op tafel staat. Oh ja, en luister naar je buik wanneer je vol zit. Fijn weekend!

Ervaar jij een verstoorde relatie met de weegschaal? Herken jij een strijd met voeding? Neem gerust contact op met één van onze diëtisten. We zijn werkzaam in de regio Noord- en Zuid Holland. Online een afspraak inplannen is ook mogelijk! De diëtist zit in het basispakket van de zorgverzekering. Www.voedings-advies.nl tel: 023 5573344 receptie@voedings-advies.nl

Laatste nieuws & blogs

Blog

Ik eet uit emotie, en nu?

Enkele maanden geleden zijn we met alle collega-diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter naar de scholing ‘Emotie-eten de baas’ geweest. Interessant én leerzaam. Ik heb altijd

Lees verder »