Voedingsadviesbureau
De Winter

De diëtistenpraktijk in Noord-Holland en Zuid-Holland

Voor een persoonlijk voedings- en leefstijladvies.

Wij zijn jouw diëtiste in de buurt! Hoe kunnen we jou helpen?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De diëtist voor een persoonlijke begeleiding en advies

Persoonlijke begeleiding

De diëtist kijkt samen met jou naar gezonde en haalbare leefstijlveranderingen, die voor jou goed voelen. Wij geven hierbij advies over gezonde voeding voor jou.

Voor
zorgprofessionals

Ook zorgprofessionals kunnen bij Voedingsadviesbureau De Winter terecht voor onder andere samenwerkingen, afstudeermogelijkheden en vacatures.

Ons team

Het diëtistenteam van Voedingsadviesbureau De Winter helpt jou graag, zowel op de praktijk als online (beeldbellen), met praktische adviezen en tips. Als diëtiste in de buurt kunnen we je altijd helpen!

Expertises

Elke diëtist heeft, naast de basiskennis (allround diëtist), één of meerdere specialisaties, zodat we jou het beste kunnen begeleiden.

Hoe zorg je voor een gezonde eet- en leefpatroon die goed vol te houden is en die bij je past? De diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter geven jou gezonde voeding advies en begeleiden jou.

Nieuws & blogs

Train jouw buik!

Gewichtheffen, sprinten, kogelstoten, fitness en ga zo maar door. Prestaties spelen hierbij vaak een grote rol. Om een betere prestatie te krijgen, is er best

Meer lezen >

Specialisaties van diëtistenpraktijk Voedingsadviesbureau De Winter

Onder andere een verstoord zelfbeeld en/of eetgedrag kan op de lange termijn leiden tot een eetstoornis. Onder eetstoornissen vallen: ARFID, Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder (BED), Niets Anders Omschreven (NAO) en Orthorexia. Allen hebben een andere aanpak van de diëtist nodig. Lees meer

Overgewicht of ernstig overgewicht (obesitas) is niet alleen vervelend, maar brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Het ontwikkelen van overgewicht of obesitas is van verschillende factoren afhankelijk. Waaronder voeding, beweging, stress, slaap en ons (eet)gedrag. Lees meer

Obesitas kan voor vele gezondheidsproblemen zorgen, zoals: diabetes, hoge bloeddruk en pijn aan de kniegewrichten (slijtage). Bariatrische chirurgie, in de vorm van een maagverkleining, biedt hierin uitkomst (ondanks bijkomende risico’s). Lees meer.

Wanneer kinderen ouder worden, komen ze vaker in andere omgeving terecht. Denkend aan logeerpartijtjes bij opa en oma, spelen bij vriendjes en vriendinnetjes etc. Niet altijd heb je als ouder dan zicht op wat je kind eet. Toch kun je als ouder je kind leren gezonde keuzes te maken. De diëtist helpt hierbij. Lees meer.

Naarmate we ouder worden, verandert de ‘conditie’ van onze spierkracht, afweersysteem en hersenfuncties (taken onthouden). Hierdoor neemt risico op gezondheidsproblemen toe. Dagelijks minimaal een half uur bewegen, voldoende en gezond eten, minimaal acht uur slaap krijgen en zo nu en dan ontspannen, verbeterd het afweersysteem, houdt de spieren soepel en botten sterk. Lees meer.

De organen maag, lever en darmen helpen ons bij het verteren en opnemen van voedingsstoffen uit voeding. Bij klachten als maagzuur, leververvetting, obstipatie en diarree, is het verteringsstelsel van slag. Elk ‘type’ maag-, lever- en/of darmprobleem vraagt om een andere aanpak, zodat klachten verminderen. Lees meer

Bij een voedselallergie reageert het afweersysteem op een abnormale manier op bepaalde eiwitten (allergenen) uit de voeding. Je lichaam maakt dan specifieke afweerstoffen aan, waardoor je voor dit bepaalde eiwit overgevoelig wordt. Bij voedselintolerantie reageert het lichaam op een bepaalde stof, zonder dat het afweersysteem daar direct bij betrokken is. Lees meer.

Bij vrijwel alle nierziekten- en aandoeningen bestaat de kans op het ontwikkelen van nierfalen (nierinsufficiëntie). De oorzaak van het krijgen van een nierziekte- of aandoening kan direct van de nier zelf komen of door een probleem elders in het lichaam, wat leidt tot een verminderde werking van de nieren. Lees meer.

Bij longziekten is er meestal sprake van Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD). Dit is een groep aandoeningen waarbij de longen ontstoken of (onherstelbaar) beschadigd zijn. Voorbeelden zijn longemfyseem en chronische bronchitis. Lees meer

Kanker ontstaat door een overmatige of ontregelde celdeling. Celdeling is nodig om lichaamscellen die oud, beschadigd of afgestorven zijn, te vervangen. Tijdens de celdeling kan er iets misgaan. Er ontstaat dan een abnormale cel. Wanneer deze cel zich in een ongeremd tempo verder deelt, kan er een groep van ‘verkeerde’ lichaamscellen ontstaan, die een zwelling of een knobbel vormen. Dit wordt een tumor genoemd. Er zijn goedaardige en kwaadaardige tumoren. De kwaadaardige tumoren (carcinomen) kunnen zich in het lichaam uitzaaien. Lees meer.